KARDIOLÓGIA

Mikor érdemes kardiológushoz fordulni?

– Ha olyan tényezők vannak jelen életében, melyek növelik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, például dohányzás, elhízás, genetikai hajlam vagy cukorbetegség.

– Magas vérnyomás, vagy erre utaló jelek, például szédülés, fejfájás, látásprobléma esetén.

– Amennyiben szívpanaszokat tapasztal, például mellkasi fájdalmat, szorító érzést, légszomjat, szívdobogást vagy egyéb szívritmuszavarokat, az azonnali orvosi vizsgálatot igényel.

– Az egészséges személyek esetében általában évente vagy kétévente egy egészségügyi ellenőrzés részeként érdemes elvégeztetni egy kardiológiai vizsgálatot. Az időközönkénti szűrővizsgálatok segíthetnek azonosítani olyan szívproblémákat, amelyeket korai stádiumban kezelni lehet. 

Mivel foglalkozik a kardiológus?

A kardiológus az a szakorvos, aki a szív- és érrendszeri problémák vizsgálatával, kezelésével és megelőzésével foglalkozik. Számos különböző vizsgálatot végezhet el a szív- és érrendszeri állapotunk felmérésére, mint például szívultrahang, EKG, terheléses EKG.


Dr. Bíró József

Kardiológus szakorvos

1997-ben végeztem a Szent-Györgyi Albert orvostudományi Egyetemen. Ezt követően az orosházi városi kórház kardiológiai osztályán dolgoztam 2007-ig, ahol 2002-ben belgyógyászati, majd 2006-ban kardiológiai szakvizsgát szereztem. 2007-től 2023.júliusáig a kunszentmártoni III. sz.felnőtt körzetben mint háziorvos dolgoztam. 2011-ben a háziorvosi szakvizsgát is megszereztem. 2014. óta a kunszentmártoni városi szakrendelő kardiológiai szakrendelését vezetem.

új szolg pop