kedvezmények és aktualitások

Olvasd el szakmai cikkeinket és nézd meg aktuális kedvezményeinket!

Mikor kell endoszkópiára menni?

Mikor kell endoszkópiára menni? Az endoszkópia egy olyan diagnosztikai eljárás, amely lehetővé teszi az orvos számára, hogy egy vékony, hajlékony csövet (endoszkópot) vezessen be a

Tovább olvasom »

aktuális akcióink

Vastag- és végbéldaganatok szűrővizsgálata

Mivel a vastag és végbél daganatok előfordulása lényegesen megnőtt, ezért a szűrés nagyon fontossá vált, szinte életkori határok nélkül. Felnőttkorban 40 éves korban a szűrővizsgálatok elkezdése szükségesnek látszik, amennyiben valakinek a családjában már fordult elő ilyen típusú rákos megbetegedés, akkor ez az életkori határ lényegesen korábbra tolódhat, akár fiatal felnőttkorra is.

A szűrés első lépcsőfoka: székletvér meghatározás (mikromennyiségű humánvért mutat ki a teszt, amely szabad szemmel nem látható).
Mivel a vastagbélben található esetleges elváltozások általában nem folyamatosan véreznek, ezért a többszöri székletvér meghatározás nagyobb találati pontosságú. Ezek alapján 3-szori székletvér meghatározást ajánljuk.
Ennek technikai megvalósítása: a székletmintákat egymást követő székletekből kell venni, maximum barackmagnyi mennyiséget, a mintákat nem kell hűtőbe tenni, elég hűvös helyre, pl. kőre letenni. 2-3 napig a mintákat össze lehet várni és egyszerre le lehet adni és elvégezzük a szükséges székletvér meghatározást minden mintából. 

Amennyiben az elvégzett vizsgálatok közül akár egy is pozitivitást mutat, érdemes továbblépni a szűrővizsgálat második lépcsőfokára, mely ez esetben a vastagbél tükrözést jelenti.
A vastagbéltükrözés során a vastagbél teljes hossza áttekintésre kerül, olyan elváltozások után kutatva, melyek okozhatnak székletvér pozitivitást. Ilyenek lehetnek pl: a különböző polipok, melyekből később a rákok ki tudnak fejlődni, de lehetnek érelváltozások, gyulladások, aranyerek, stb is. Szükség esetén az elváltozástól függően szövettani mintavételre van lehetőség, a polipokat mérettől függően el lehet távolítani és ezzel meg lehet előzni a vastagbélrákok kialakulását.  A már kialakult rákoknál pontos diagnózist lehet felállítani. Ennek azért van jelentősége, mert amíg egy daganat nem okoz tünetet, addig jobb hatásfokkal gyógyítható. 

Miért nálunk végeztesse?

A Nutrimed Egészségközpontban a minta beérkezését követően maximum 1 munkanapon belül pontos eredményt kap a székletvér eredményéről, de rendelési időben ez akár fél óra is lehet. Amennyiben a minta pozitív, gasztroenterológiai konzultációt ajánlunk fel, mely után a helyszínen előre egyezetetett időpontban akár altatásban is elvégezzük a vastagbél tükrözést igen rövid  időn belül.  A beavatkozás után azonnal fotódokumentációval ellátott eredményt kap. 

Nyitvatartási időben bármikor leadhatja a mintát. 1 székletvér meghatározás: 1200 Ft, az általunk javasolt 3 székletvér meghatározás 3000 Ft. Ajánlat érvényessége 2023.06.30. 

myBIOME™ – a bél mikrobiom működésének elemzése

Mikor érdemes myBIOME vizsgálatot csináltatni? 

A myBIOME™ teszt a bélrendszer mikrobiomjának (a bélben élő mikroorganizmusok összességét és azok működését nevezzük együttesen bél mikrobiomnak) teljeskörű és funkcionális vizsgálata, melynek során a bélben élő összes mikroorganizmust meghatározzuk (baktériumok, archeák, gombák, vírusok), ezen kívül megállapítjuk működésüket, és részletesen leírjuk milyen hatással vannak a szervezet egészségi állapotára. 

A bél mikrobiom alapvető módon befolyásolja az egészségi állapotot: orvosi vélemények szerint a betegségek mintegy 90%-a hozható összefüggésbe a bél mikrobiom megváltozásával, egyensúlyának felborulásával. 

Ugyanakkor az is előfordulhat, hogy az egészség szempontjából jó, hasznos baktériumok számaránya csökken, mely ugyanúgy betegségek, negatív folyamatok kiváltója lehet. A beteg személyek mikrobiom profilja jelentősen eltérhet az egészséges személyekben megfigyelt mikrobiomtól. 

Különösen ajánlott a myBiome teszt a következő esetekben: 

  • Irritábilis bélszindróma (IBS) és gyulladásos bélbetegségek (IBD) 
  • Különböző anyagcsere zavarok (elhízás, diabétesz stb.) 
  • Szív- és érrendszeri betegségek, magasvérnyomás 
  • Neurodegeneratív betegségek (Alzheimer-kór, a Parkinson-kór vagy a demencia más fajtái)
  • Mentális megbetegedések 
 

FONTOS 

A teszt díja tartalmaz egy 15 perces vizsgálat utáni személyes konzultációt a Nutrimed Egészségközpont szakértő kollégájával az eredmények értelmezése céljából, melyre időpontot az eredmények megküldése után tud foglalni. 

Vizsgálathoz szükséges minta: Önmintavételes székletminta, a mintavételhez biztosítjuk a myBIOME™ mintavételi csomagot. 

Eredménykiadás: A mintaleadástól számított 6 hét. 

A vizsgálat díja: 195.000 Ft

csomagajánlataink

Hamarosan!